Festival Tehničke kulture u Osijeku

U nastavno športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, održava se 5. Festival tehničke kulture, dvodnevna manifestacija kojom Hrvatska zajednica tehničke kulture promovira inovativne ideje, popularizira tehniku i potiče kreativnost djece i mladih održava se u Osijeku.

Nakon tri zagrebačka festivala i jednog karlovačkog festival se održava u Osijeku.

Na osječkom festivalu već se predstavila Koprivničko-križevačka županija gdje dalje selimo festival jer Hrvatska nije samo Zagreb, a i ovaj osječki odlično organizirani festival poklazuje da kreativnih ljudi ima širom Hrvatske. Mi smo zajednica koja se raste i razvija. Nedavno nam se priključio i Astronomski savez, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić. Imamo oko 50 izlagača i dva gostujuća centra za tehničku kulturu iz Pečuha i Tavankuta. Zahvalni smo županiji i gradu Osijeku koji nam je pomogao, rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture osječko-baranjske županije.

Festival tehničke kulture uz bezsplatan ulaz u dvoranu nudi niz radionica, izložbi, projekcija i demonstracija iz robotike, modelarstva, elektrotehnike, radioamaterizma i drugih grana tehničke kulture.

Na Festivalu se predstavljaju domaćini - ZTK Osječko-baranjske županije i ZTK Grada Osijeka te brojne udruge s područja Osječko-baranjske županije, a kao gosti će se predstaviti: CARNet, FabLab Hrvatska, STEMI d.o.o, FERIT Osijek, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Srednja škola Valpovo, Strojarska tehnička škola Osijek, COO Ivan Štark, Centar za kulturu iz Pečuha, Građevinski fakultet Osijek te domaćini Festivala tehničke kulture 2018. - ZTK Križevci i ZTK Koprivničko-križevačke županije.