U Dubrovniku Centar za djecu s teškoćama u razvoju

Nakon što je u lipnju između Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Dubrovnik i tvrtke Tonikom potpisan ugovor, potkraj kolovoza počeli su radovi na izgradnji Centra za djecu s teškoćama u razvoju. A u njemu će biti mjesta za sve dubrovačke udruge koje skrbe za djecu s teškoćama u razvoju.
 
 
U neposrednoj blizini Opće bolnice Dubrovnik na mjestu stare barake koju je koristila Udruga Dva skalina počeli su radovi na izgradnji novog Centra  za djecu s teškoćama u razvoju. Udruga Dva Skalina privremeni boravak pronašla je u prostorima Opće bolnice Dubrovnik, gdje s nestrpljenjem iščekuju  dovršetak gradnje  jer će time konačno dobiti prostore za normalan rad. S novim prostorom dobivamo mogućnost  proširenja naših usluga na veći broj korisnika i uvođenja nekih novih usluga – popodnevni ili vikend boravak, a namjeravamo završiti i opremanje naše senzorne sobe,  ističe Anita Šetka, predsjednica udruge Dva skalina.
 
 
Dovršetak radova na izgradnji Centra za djecu s teškoćama u razvoju očekuje se do jeseni sljedeće godine. A uz Dva skalina tu će prostor naći i ostale udruge koje se skrbe za djecu s teškoćama u razvoju.