Mirakul u Lisinskom

Potresna priča biblijskih razmjera iz junačke, hrvatske povijesti, o šačici od 700 hrabrih sinjskih bojovnika i fratara, koja je u neravnopravnoj bitci pod Sinjem pobijedila zastrašujuću armadu od 60.000 turskih ratnika uz čudotvoran zagovor Gospe Sinjske.
Djelo je posvećeno 300. obljetnici pobjede Sinjana nad Osmanlijama i 300. obljetnici krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske. Mirakul je i pobjeda Sinjana nad nadmoćnim Osmanlijama. Mirakul je i sama Alka, koja je postala opće i svjetsko blago, a i sama Gospa koja je čudom pomogla u borbi pod Sinjem 1715. godine. Mirakul je zapravo prekrasna priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri. Gospa i Alka su platforme naše prepoznatljivosti, nacionalnog identiteta, naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.Ovaj čudesni povijesni događaj pod Sinjem iz 1715. godine pretvoren je u glazbeno-scensko djelo MIRAKUL koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je najnoviji spektakl hrvatske glazbene (pop, rock i etno) scene, autora glazbe Dražena Žanka i autora libreta Ivana Ivice Krajača. Djelo je praizvedeno u KD Vatroslava Lisinskog, 4. prosinca 2016., a premijera je održana 13. kolovoza 2017. na stadionu NK Junak u Sinju.

Dan prije ponovne izvedbe u KD Lisinski u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su autor glazbe Dražen Žanko i dva vodeća muška glasa Max Hozić (Stipan, glavni vojnik) i Stijepo Gleđ Markos.