Novi zagrebački suvenir – narukvica

U svojoj ponudi Zagreb odnedavno ima nove suvenire. Narukvice koje su osmislile studentice Ira Pećarević i Jelka Margarita Bogdanić.
 
 
Ira Pećarević i Jelka Margarita Bogdanić najbolje su prijateljice još od srednje škole. Danas su studentice druge godine, Ira Pravnog fakulteta, a Jelka Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. No od svibnja ove godine, one su i kreatorice novog zagrebačkog suvenira. Kažu da su oduvijek bile kreativne, sate provodile u hobby dućanima, a onda su uočile natječaj Piece of Zagreb kojim je TZ Grada Zagreba tražila nove zagrebačke suvenire. Iako bez dizajnerskog iskustva, prijavile su se s nekoliko ideja. Jedna od njih je bila – narukvice sa zagrebačkim motivima. Izrađuju ih od pleksiglasa i svilenog konca različitih boja. Motivi koje za sada koriste su licitarsko srce i tramvaj
 
Krenula je tako prilično ne planirano, njihova ozbiljnija dizajnerska priča. Za suvenire-narukvice od turističke zajednice grada Zagreba primile su posebno priznanje. No najveće priznanje ipak su im odlične reakcije mnogih turista, ali i Zagrepčana koji ih radu kupuju i za sebe i kao poklon svojim gostima ili domaćinima kada krenu u svijet. Narukvica se može nositi stalno, jer je od materijala koji se ne može oštetiti pa je vrlo zgodan podsjetnik na Zagreb. I kutijice u koje su upakirane zagrebački su proizvod, pa tako možemo slobodno reći da su ove narukvice 100% zagrebačke. Nabaviti se mogu u loklnim suvenirnicama, a ukoliko djevojke kontaktirate putem Facebooka ili Instragrama, možete dobiti točno onu kombinaciju koju ste sami zaželjeli.
 
 
Uz licitarska srca i tramvaje, narukvice bi uskoro mogle dobiti i druge motive koje djevojke za sada ne otkrivaju. Želja im je svoj suvenir proširiti i na ostale hrvatske gradove, jer kako kažu, Hrvatska je stvarno postala turistička destinacija. Tako će s vama putovati i sjećanja – jer dovoljan je samo pogled na narukvicu da oživi riznica uspomena na voljeni grad ili na mjesto koje ste posjetili.