"Otac Italije" otvara Reviju novog talijanskog filma u "Tuškancu"

Zagrebačko kino "Tuškanac" do kraja tjedna u sklopu svoje već tradicionalne Revije novog talijanskog filma donosi pet novih naslova, počevši danas i komedije ceste "Otac Italije".

Riječ je o posljednjem filmu redatelja i scenarista Fabia Molla o tridesetogodišnjem Paolu koji nakon prekida ljubavne veze tumara po klubovima tražeći kratkotrajnu zabavu, ali nailazi na nešto što nije očekivao.

Gabriele Muccino se na reviji predstavlja humornom dramom "Ljeto slobode", koji kroz priču o Marku i Mariji koji iz Italije dolaze u San Francisco progovara o odrastanju i sazrijevanju mladih ljudi.

Komedija "Pitanje karme" Edoarda Falconea, u kojoj se pojavljuje niz važnih glumaca Fabio De Luigi, Philippe Leroy, Elio Germano, prati bogatog nasljednika koji se nije oporavio od traume iz djetinjstva kada mu se otac ubio pred očima. Kao odrastao želi ga upoznati pa počne vjerovati u reinkrarnaciju i da je pronašao oca u jednom spletkarošu iz Rima.

Pierfrancesco Diliberto - Pif, poznatog po komediji "Mafija ubija samo ljeti", u ovom ciklusu donosi humornu dramu "U ratu za ljubav", ljubavnoj priči sa Sicilije smještenoj u doba Drugog svjetskog rata, u kojoj je redatelj ostvario i glavnu ulogu.

Prikazat će se i dokumentarac "Voda i šećer: Carlo Di Palma, boje života" u režiji iransko kurdskog sineasta Fariborza Kamkarija, o životu i radu tog slavnog talijanskog direktora fotografije koji je radio na setovima Viscontija, De Sice, Antonionija, Woodyja Allena.