Whiskey "made in" Bavaria

Viski je prastaro piće. Otkrili su ga Irci i Škoti. Ali, danas ga proizvode i mnogi drugi. Primjerice, poznavatelji alkoholnih tajni reći će vam da se izvrstan viski može naći i na sjeveru Bavarske. Točnije, na sjeverozapadu – na visovima njemačkoga planinskog lanca Spessarta.

Obitelj Severina Simona ondje ima destileriju koja postoji još od 1879. i bez prekida radi do danas. Krenuli su od pečenjare za 300 litara, pa se dalje usavršavali i širili posao. Za sirovinu koriste domaće žito, a piće mora odležati isključivo u drvenim bačvama. Tako djeluju na načelima djelotvorne prirodne održivosti svojeg kraja. Ponudu su proširili također na rum i džin.

Naravno, kad je o ovakvim proizvodima riječ, važno je podsjetiti da se destilerija nalazi u blizini farme, gdje gosti koji se malo zanesu kušanjem mogu odsjesti, kako im ne bi palo na pamet sjesti u auto u slučaju da nisu posve trijezni. Jer u darovima prirode valja uživati umjereno i znalački.

Reportažu Bavarske televizije objavljenu u međunarodnom magazinu Alpe Dunav Jadran možete pogledati odmah, a cjelovit sadržaj svih dosadašnjih emisija uvijek vam je dostupan u videoteci HRTi.