Mountain Bike Maraton u Stankovcima

Rana jesen idealna je za biciklizam, barem tako misle u Ravnim Kotarima, u Stankovcima gdje je održan 4. Mountain Bike Maraton. Najmlađi natjecatelj imao je 6, a najstariji 65 godina, staza nije previše zahtjevna, barem tako kažu zagriženi biciklisti koji su samo da bi sudjelovali na ovoj trci stigli čak iz daleke Poljske.

Gužva je bila na startu u Stankovcima, a kako i ne bi kad je sezona pedaliranja tek počela. Utrka je bila ujedno i 1. kolo zimskog kupa Dalmacije za rekreativce, ističe Dario Orlović, Biciklistički klub ASK. A njih svakako ima, svi koji su imaju dva kotača sudjelovali su u utrci. Iz daleke Poljske su stigli zagriženi biciklisti. Nije im teško prijeći mnogo kilometara.

Lagana staza duga 28 km kao stvorena je i za natjecateljske parove, primjerice očeva i sinova. Prijavljenih je mnogo, pa organizatori imaju slatke muke kako prihvatiti sve zainteresirane. Iz godine u godinu ovdje je natjecatelja sve više, ipak svi zainteresirani imaju dovoljno vremena da se utreniraju do sljedeće sezone.