Slavonski Brod ima svjetskog prvaka u taekwondou

U Nizozemskom gradu Barneveldu u blizini Amsterdama održano je nedavno otvoreno svjetsko prvenstvo u ITF taekwondou. Svjetsko prvenstvo okupilo je 737 natjecatelja iz 35 država. Na njemu su nastupili i članovi taekwondo kluba Semper Fidelis iz Slavonskog Broda koji su bili iznimno uspješni te svome klubu, gradu i Hrvatskoj donijeli naslove dva svjetska prvaka, jednog svjetskog viceprvaka i 6 brončanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su Monika Soldan i Toni Aušić. Svjetska prvakinja u formama za 3. dan crne pojase juniorke, Monika Soldan , osvojila je i broncu u sparingu juniorki + 70 kg. S tri medalje okitio se Toni Aušić. Zlato i naslov svjetskog prvaka u specijalnim tehnikama za juniore te bronca iz formi za 2. dan juniori po prvi put u povijesti odlazi u Bukovlje.  Za svjetsko srebro pobrinuo se Patrik Matej u sparingu juniora 11 do 12 godina te pokazao da je vrlo perspektivan u ovoj disciplini.

Preostale brončane medalje osvojili su Marija Mršić u sparingu -74 kg adult 18-35 godina, Antonio Lončar u kategoriji sparing juniori -74 kg , po prvi put održanoj disciplini pre-arange sparing tandemi Marija Mršić i Lana Marić, te Antonio Lončar i Toni Aušić. Tako je Toni Aušić sa naslovom svjetskog prvaka i dvije bronce ujedno i naš najuspješniji natjecatelj i jedan od najuspješnijih na svjetskom prvenstvu. Kvalitetne i dugotrajne pripreme odradili su glavni trener Dominik Maduna 6. dan i Pavo Soldan 4. dan. Na put je s timom otišao glavni trener Dominik Maduna koji je iznimno zadovoljan  učinkom i prezentacijom .

Još se jednom pokazalo da je Semper Fidelis inkubator za proizvodnju svjetskih prvaka te vjeruju da se upisom novih članova koji je upravo u tijeku, otvara mogućnost nekog novog svjetskog prvaka u budućnosti. Uz dosadašnje Sandu Liviu Maduna, dvostruku svjetsku prvakinju, Pericu Kovačević i Ines Samarđić, viceprvake svijeta, ispisana je nova stranica povijesti kluba.

Svoje vještine mladi su Brođani pokazali u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: