Rehabilitacija može biti zabavna rekreacija

Svi sustavi u tijelu funkcioniraju u međusobnoj korelaciji. Izolacija misli riječi i djela ili pokreta ne postoji! Alesandar i Tea Miketa svoj su osobni i poslovni život isprepleli vrlo uspješno. Upoznali su se 2001. na tatamiju i shvatili da imaju istu viziju života i posla.
 
 
Aleksandar Miketa, viši fizioterapeut i Tea Miketa, mag. primarnog obrazovanja slažu se da uživaju u zajedničkom poslu i životu. U njihovoj ćete dvorani učiti prirodno gibanje. Riječ 'funkcionalno' ovdje ima pravo značenje. Vaša će rekreacija, kažu Mikete, postati vaša rehabilitacija, a mrska rehabilitacija pretvara se u zabavnu rekreaciju. Sve je u jednostavnim metodama, trening mora biti samo pomoć u svakodnevnom životu. Ne treba biti rob dvorane, naglašava Aleksandar, ona treba pomoći da izvan nje budemo kvalitete i bolje osobe.Većina ljudi, rekreativaca usmjeri se prema metaboličkim promjenama u samom organizmu. Samo rijetki dolaze zbog pravilnog gibanja i hodanja. Kruti  i nedovoljno pokretljivi kukovi mogu uzrokovati probleme u vratnoj kralježnici i mnogo je takvih, posljedičnih, reakcija tijela. No svako je tijelo kao i osoba, drugačije. Zato su treninzi Miketovih usmjereni na ljude, a ne na dijagnozu makar ona bila ista za više ljudi. Cijela ideja treninga bračnog para Miketa svodi se na jednu jednostavnu premisu: snaga bez mobilnosti nema primjenu. Njihove treninge zato vole i rekreativci i profesionalni sportaši.
 
 
I životni ciljevi su im vrlo jednostavni. Uživati u svakom zajedničkom trenutku i da tih trenutaka bude što više, i svom sinu posvetiti najviše moguće vremena i pokušati ga podignuti na najbolji mogući načina,  reći će Tea, a Aleksandar na to dodaje: ostati u braku do kraja života, odgojiti dijete koje će biti kvalitetan čovjek. Da naš posao počne rasti i da njime možemo pomoći nekim drugim ljudima oni naprave nešto za sebe.
 
 
Tea i Aleksandar daruju vam mali trening na našim internetskim stranicama. A na kraju najvažnija vježba koju svakako možete ponavljati kod kuće