8. bijenalni Splitgraphic 2017

Jednomjesečni program 8. SPLITGRAPHIC bijenala počeo je otvorenjem skupne izložbe radova 73 suvremena grafička umjetnika iz cijeloga svijeta, s više od stotinu  grafičkih listova i djela na tri kata Stare gradske vijećnice na Narodnom trgu - Pjaci u Splitu.

Splitgraphic međunarodni bijenale grafike predstavlja recentna imena svjetske i domaće grafičke umjetnosti putem izložbi, predavanja i radionica, te podržava i promovira suvremene tendencije u grafičkoj umjetnosti, nove i klasične  grafičke tehnike, kao i hrvatske i međunarodne suvremene grafičare na domaćoj i međunarodnoj razini.

Tijekom 2017. godine Splitgraphic se održava po osmi put od listopada do prosinca, s programom od tri međunarodne izložbe. Selektor Skupne izložbe 8. Splitgraphic bijenala je belgijska grafička umjetnica i profesorica na Kraljevskoj akademiji u Antwerpenu - Ingrid Ledent.

Cilj je međunarodna promocija mladih umjetnika i hrvatskih grafičara, gostovanje i predstavljanje najpoznatijih svjetskih suvremenih grafičkih imena u Splitu u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada Splita. Dodijeljene su nagrade 8. Splitgraphic bijenala. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog.