Kako pametno gospodariti otpadom

O aktualnoj temi kako dobro upravljati i pametno gospodariti otpadom razgovarat će se danas na konferenciji  'Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer' u Velikoj Gorici.

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice u partnerstvu s Udrugom gradova u RH, Gradom Velika Gorica i udrugama DOOR i ZMAG organizira  završnu konferenciju projekta 'Participativno upravljanje prirodnim resursima'. Konferencija će se održati danas u Velikoj Gorici na Pučkom otvorenom učilištu.

Naglasak konferencije je na 'Dobro upravljanje - pametno gospodarenje otpadom kao primjer' kojom se želi ukazati na važnost participativnog upravljanja resursima i sudjelovanja građana u gospodarenju otpadom. Sudionicima će biti predstavljeni primjeri dobre prakse iz Hrvatske, a tijekom dvaju panela otvorit će se diskusija o aktualnim problemima i potencijalnim rješenjima na lokalnoj i na državnoj razini, kao i većem sudjelovanju građana u ovom važnom području. Konferencija će okupiti predstavnike nadležnih tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnike organizacija civilnog društva, stručnjake s područja okoliša, otpada i energetike te druge relevantne sudionike i medije.

Prije početka konferanije o njoj su za Dobro jutro, Hrvatska govorili Slavica Robić, Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), voditeljica projekta i Marko Ružić, Grad Velika Gorica: