Opatija proglasila Free mobile zonu za vozače

Grad Opatija prvi je u Hrvatskoj proglasio svoju Free mobile zonu za vozače! Ne pričaš u vožnji ! Staneš i na besplatnom parkirališnom mjestu možeš obaviti telefonski poziv, poslati SMS poruku ili pregledati elektroničku poštu.

Prva opatijska Free mobile zona nalazi se ispred opatijskog Turističkog informativnog centra, u samome središtu kvarnerske dame, a predviđeno mjesto za besplatno zaustavljanje - pokriveno je i besplatnim gradskim WIFI-em.

Opatija je kao jedna odgovorna i smart city grad odlučila parkirna mjesta dati na slobodno korištenje, za jedno kratko zaustavljanje gdje čovjek može izaći iz prometa, obaviti hitan telefonski poziv, pogledati mail, SMS, poslati SMS, a sve to može napraviti sigurno i besplatno, objasnila je Renata Priskić, voditeljica projekta.

Naime, Opatija je premrežena s preko 22 točke free wifi-a, tako da i gosti i domaći ljudi mogu besplatno obaviti poziv preko internetskih aplikacija. Također,  vozači se, osim na free mobile zoni, kako bi obavili pozive, mogu zastati na bilo kojem slobodnom parkirnom mjestu jer se parking prvih 15 minuta ne naplaćuje.

Mi smo se dragovoljno i odmah na prvu u biti javili na ovu kvalitetnu kampanju, tj. projekt. Opatija naravno želi biti prvi grad i referentno mjesto u Hrvatskoj pa smo na taj način i tim činom pokazalči da smo u samom vrhu, kazao je Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Opatije.

Opatija, koja nosi i titulu Zdravog grada te Grada prijatelja djece, u okviru koncepta Smart city, uključivanjem u ovaj projekt  podupire  kampanju kojoj je glavni cilj podizanje svjesnosti kod vozača kako bi shvatili koliko je korištenje mobitela u vožnji opasno  te kako je ono danas sve češći uzročnik teških prometnih nesreća i smrtnih stradanja.