Medicinska škola u Rijeci proslavila 70. rođendan

Medicinska škola u Rijeci slavi svoj 70. rođendan. Najveća je to srednja škola u Primorsko-goranskoj županiji. Polazi je oko 800 učenika.

Školu pohađaju budući dentalni tehničari. Za nekoliko godina mnogo ćemo novca izdvojiti za njihove usluge. A oni su sigurni u jedno - posao će brzo naći.

Osim izrađuju lijepe zube, mogu raditi i kao sanitarni, veterinarski ili laboratorijski tehničari, nutricionisti, fizioterapeuti ili medicinske sestre.

Zdravstvo je popularno. Roditelji razmišljaju danas gdje će im djeca raditi. Uistinu nakon završene naše škole 70% djece se odmah zapošljava, kaže Ante Vukelić, ravnatelj Medicinske škole u Rijeci.

Zbog velikoga interesa za struku dentalnog tehničara, postoji prijemni ispit. Kandidati moraju imati sposobnost stručne spretnosti, moraju imati dobar vid na blizu, razlikovati boje i nijanse, biti jako precizni, točni, strpljivi.

To su viskokomotivirani učenici, oni su se sami javili na natjecanje, to su stvarno djeca kojoj ne treba veliki poticaj. Svi su vrlo dobri i odlični učenici, smatra stručna učiteljica Marija Bosić.