'Snježna kraljica' premijerno u Trešnji

Predstava 'Snježna kraljica' po istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, premijerno će biti prikazana u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnji u petak, 27. listopada u režiji Paola Tišljarića i dramatizaciji Lade Kaštelan.

Bio mi je veliki izazov ponovno raditi s kazalištem Trešnja na ovakvoj poetskoj predstavi. Drago mi je da nam se u procesu priključila glumica Senka Bulić za koju kao da je napisana uloga Snježne kraljice, kazao je redatelj Paolo Tišljarić.

Svevremenska priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče mladih i starih Kaya i Gerde.

Tišljarić u predstavi isprepliće elemente glume, plesa i glazbe s multimedijalnim rješenjima, a kako s kazalištem Trešnja surađuje već treći put, istaknuo je kako je tu našao ansambl koji je s njim spreman na temeljiti i dugotrajan rad na materijalu predstave. Radnja se zapliće kada Kay netragom nestane, a Gerda kreće na put kako bi ga spasila. Dok je Kay začaran na Sjevernom polu kod Snježne kraljice, Gerda uz pomoć ljudi i životinja pronalazi put do njega, dokazujući snagu pravog prijateljstva.

Ravnateljica Trešnje, Višnja Babić iskazala je zadovoljstvo što će djeca moći uživati u još jednoj bajci u Trešnji, koja će ih uvesti u svijet čarolije, neobičnih mjesta i bića.

Snježnu kraljicu igra Senka Bulić, Kaya i Gerdu igraju Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, a mlade Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim su ulogama Marijana Mikulić, Tena Jeić Gajski, Tamara Garbajs, Aleksandra Naumov, Jure Radnić, Karla Brbić, Ana Vučak, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota i Paško Vukasović.

Scenografkinja je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, glazbu Willem Miličević, scenski pokret Blaženka Kovač Carić, dok svjetlo oblikuje Vesna Kolarec.


Je li sve spremno za sutrašnju premijeru provjerila je ekipa Dobrog jutra u razgovoru s Tenom Jeić Gajski, Cvjetnom čarobnicom, Ivanom Bakarić, odraslom Gerdom i Dubravkom Lelas, mladom Gerdom: