DPD testirao električno vozilo za dostave u centru Zagreba

U sklopu programa društvene odgovornosti DrivingChangeTM DPDgroup se obvezao CO2 neutralnoj dostavi svakog dostavljenog paketa bez dodatnih troškova za klijente.

Više od 74% europske populacije živi u gradu. Kako svakim danom dostavljamo pakete sve većem broju ljudi, moramo biti svjesni našeg utjecaja na urbane populacije i zajednice te ponuditi rješenja koja će poboljšati kvalitetu njihovog načina življenja, poručuje DPD. 
 
Protekla dva tjedna DPD Croatia je imala priliku testirati električno vozilo Voltia MAXI (Nissan Leash). Teretni prostor testiranog vozila je 8 m3 i u njemu je moguće prevesti težinu od 600kg. Maksimalna brzina koju postiže je 123 km/h, što je i više nego dovoljno za vožnju gradskim središtem, kao i broj kilometara koje može prijeći jednim punjenjem: 100-140 km. Nakon provedenog testiranja zaključeno je kako su rezultati zaista izvrsni, a DPD kurir koji je imao prilike testirati vozilo, za njega je imao samo riječi hvale. Osim toga, svojim atraktivnim i neobičnim dizajnom, vozilo je plijenilo pažnju gdje god se pojavilo.

Kao druga najveća kurirska služba na europskom tržištu brze dostave, nastojimo svoj pristup učiniti pragmatičnim te smo usredotočeni na područja u kojima možemo napraviti najveću razliku i najviše doprinijeti općem napretku. To prvenstveno činimo osiguravajući CO2 neutralnu isporuku naših paketa te nudeći razne dodatne mogućnosti dostave, pritom pomažući u smanjenju gužvi te reduciranju polucije na lokalnoj razini. Stalnom potragom za inovacijama u dostavi osiguravamo da i naši klijenti imaju utjecaja na klimatske promjene, poručio je Paul-Marie Chavanne, predsjedatelj GeoPost / DPDgroup.

Električni automobili u Hrvatskoj i dalje su više iznimka nego pravilo. U 2016. godini registrirano ih je svega 669, od čega 224 osobnih automobila/kombi vozila, dok je preostalih 445 u kategoriji lakih vozila: četverocikl, motor, moped. S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj ima više od 2.000.000 registriranih vozila, to je zaista zanemariv broj.