Tonči Huljić & Madre Badessa izdali novi album

Promocija novog albuma Tončija Huljića i njegovog pratećeg Madre Badessa banda, 'Tipo primitivo / Piano primitivo' održana je u zagrebačkom art kinu Grič. Neuobičajeno mjesto za promociju odabrano je zbog gotovo pionirskog Tončijevog pothvata koji je za sve pjesme s novog albuma snimio spotove.
 
Dvostruki album donosi: 'Tipo Primitivo' - koji čine nove pjesme albuma u prepoznatljivom ritmu Madre Badesse, dok su na 'Piano Primitivu, muzika za riblje restorane' pjesme izvedene samo uz klavir, ukupno 25 pjesama. Na prvom CD-u nalaze se nove pjesme među kojima su već poznate 'Amico Mio Goodbye', predstavljena na Splitskom festivalu 2016., 'Čemu nervoza' i 'No stress' te 'Kakvi san ja kralj'. Drugi CD sadrži akustične izvedbe novih i nekih već poznatih hitova poput 'Providenca', 'Guštan', 'Doma gren', 'Ja sam rojen da mi bude lipo' i mnogih drugih. Htio sam snimiti pjesme u originalu, onako kako nastaju u mojoj glavi i bez naknadnog aranžmana. Ovako ogoljene uz samo klavir i cayon kao glazbenu pratnju čine mi se idealne za neku dobru atmosferu u ribljem restoranu pa je to i podnaslov ovog drugog CD-a,  objasnio je Tonči. Novim albumom Tonči nastavlja opisivati život čovjeka u maloj sredini, ali dotiče se i nekih svakodnevnih dilema kao u pjesmi 'Penzija', gotovo svakodnevnih diskusija i razmišljanja poput onih u pjesmama 'Panama' i 'Pošteno' do ljubavnih jada u pjesmi 'Ciao, ciao'. S obzirom na to da su Tončiju oba CD-a podjednako važna, cijelo izdanje prate i dvije naslovnice albuma, a za ovako zanimljivo dizajnersko rješenje zaslužan je tim sarajevske Fabrike koji potpisuju i tri prethodna Tončijeva albuma

Za sve pjesme snimljeni su i spotovi koji će u maniri svjetskih trendova odjednom biti objavljeni na njegovom YouTube kanalu, a prisutni na promociji mogli su ih vidjeti na platnu kultnog kina Grič. Iako je svaki spot priča za sebe, oni ipak na kraju tvore jednu cjelinu pa je sve ispalo kao jedna dobra sapunica, ističe Tonči. Snimanja spotova trajala su 11 dana u tri studija, na tri scenografije, plus eksterijeri. Redatelj svih spotova je Rino Barbir, izuzev spotova 'Čemu nervoza' i 'Kakvi san ja kralj' koje je režirao Tončijev dugogodišnji suradnik Marijo Grabovac. Cijelu priču prate i profesionalni glumci HNK Split i Gradskog kazališta mladih Split. Za potrebe snimanja spota za pjesmu 'Pošteno', iako godinama prepoznatljiv po podužoj frizuri s kovrčama, Tonči Huljić potpuno je 'obrijao glavu', te je ukrasio tetovažama.

Uoči promocije novog albuma Tonči Huljić gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: