Tradicionalni turistički sajam „Slavonski banovac"

Svake godine u Pakracu u zlatno doba jeseni, održava se turistički sajam „Slavonski banovac" koji objedinjuje najbolje iz našeg kraja, a i šire - turizam, gastronomiju, tradiciju i gospodarstvo.

Prošetajte se gradom pokraj šarenih izlagača, namignite lijepim snašama u izvornim nošnjama, upijte mirise domaće kuhinje i zapjevate zajedno s kulturno umjetničkim društvima! Uživajte u ponudi rukotvorina, slastica i domaćeg jela i pića. Doživite Pakrac kroz moderan prikaz tradicije i povijesti!

Već od 10 sati posjetitelji će na promotivnim štandovima moći kušati i degustirati ponuđene proizvode ovogodišnjih izlagača i gostiju Sajma.

U 15 sati započinje Grahfest - natjecanje u kuhanju graha kojeg treću godinu u nizu organizira Udruženje obrtnika Pakrac - Lipik. Uz ovo natjecanja za koje iz godine u godinu ima sve više zainteresiranih, ove godine će biti organizirana i „Eno-gastro prezentacija", na kojoj će se predstaviti udruženja obrtnika i obrtničke komore.

Uz bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, kutak za djecu i mlade te zabavni park, na ovogodišnjem Sajmu će po prvi puta biti organizirana srednjevjekovna viteška borba „Bitka za kovnicu novca", koju će upriličiti članovi „Reda vitezova Ružice grada" iz Orahovice.

Sajam slavonski banovac u Pakracu će tradicionalno završiti večernjim koncertom, a ove godine od 21 sat će posjetitelje zabavljati „Učiteljice".

Ove godine posjetitelje očekuju i neki noviteti, a da bismo vam prenijeli što sve možete doživjeti u tom gradu zapadne Slavonije uoči sajma u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" gosovale su Anamarija Blažević, gradonačelnica grada Pakraca, Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca i Valerija Slijepčević, članica KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre.