Gibonni za HRT uoči koncerta

Uoči večerašnjeg koncerta novinar HRT-a Ante Batinović razgovarao je s Zlatanom Stipišićem Gibonnijem:


Jagatić najavljuje Gibonnija i dva koncerta u tjednu

U ovome je tjednu glazbeni kritičar Dubravko Jagatić izdvojio tri koncerta - subotnji Gibonnijev, Youngblood Brass Band i Seine.

Subota 21. listopada
Gibonni
Iako je koncert rasprodan moram spomenuti sutrašnji koncert Gibonnija u zagrebačkoj Areni jer je u pitanju njegov prvi nastupa u Areni Zagreb u kojoj će publici prirediti svojevrsni best of svoje glazbene karijere. Osim ogromnog broja hitova koje će publika sigurno zapjevati sa njim, Gibonniju u goste dolaze Damir Urban, Matija Dedić, Maya Azucena, Vlatko Stefanovski a pratiti će ga Gradski zbor Brodosplit i nagrađivani engleski gospel zbor London Community Gospel Choir te kao posebni gosti Bows vs. Plectrum odnosno Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Tko nije nabavio ulaznice neka mu bude žao ili neka ode u Vintage Industrial bar na reggae koncerta grupa Brain Holidays i One Dread.

Utorak 24. listopada 
Youngblood Brass Band
U utorak 24. u Zagrebu u Močvari i subotu 28. u Splitu u klubu Judino drvo slavimo 20 godina karijere američke grupe Youngblood Brass Band. Riječ je o grupi koja je prije nekih 15 godina oduševila domaću publiku na svom prvom gostovanju u Zagrebu a potom i rasprodala dvoranu PAUK u SKUC-u par godina kasnije. Riječ je o vrlo specifičnom američkom brass bendu koji njeguje tradiciju američkih puhačkih sastava sa ulica New Orleansa ali u fuziji sa suvremenim klupskim zvukom poput hip hopa i jazza ali i punk rocka. Dolaze iz Oregona, iza njih je sedam studijskih albuma i vrhunska zabava koju nude na svojim koncertima. Iskrena preporuka za ovaj koncert!.

Četvrtak 26. listopada 
Seine
U četvrtak će u Tvornici kulture svoj studijski album promovirati hrvatska grupa Seine. Njihov album 'Sno sna' je po mom mišljenju jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj a riječ je o bendu Ivana Ščapeca kojega su mnogi zapamtili kao lidera grupe Vlasta Popić sa kojom je objavio dva albuma prije razlaza grupe. Prošle godine su pobijedili na najvećem natjecanju demo bendova u regiji na Demofestu u Banjaluci zbog čega su kao nagradu dobili mogućnost snimanja albuma što su i iskoristili i snimili odličan debi album 'Sno sna'. Vrlo originalna svirka i sanjive pjesme ali i vrlo čvrsti groove uz fini dodatak psihodelije. Baš kako treba.