Na ZV-u sajmovi zdravog življenja te lova i ribolova

Na Zagrebačkom velesajmu su otvoreni Sajmovi zdravog življenja te Dani lova i ribolova, koji se održavaju do nedjelje, 22. listopada.

Sajmove zdravog življenja - 8. sajam zdrave hrane "Organica Kronoplja", 3. sajam pčelarstva "APItera" i 8. sajam alternative "Mystic" otvorili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ti su sajmovi okupili više od 250 izlagača koji se predstavljaju na izložbenoj površini od 7 tisuća četvornih metara.

Tolušić je na otvorenju istaknuo važnost zdrave hrane i ekološke poljoprivredne proizvodnje te kazao kako u Hrvatskoj iz godine u godinu broj ekoloških proizvođača te površine pod ekološkom poljoprivredom rastu. Trenutno je gotovo 100 tisuća hektara pod ekološkom proizvodnjom, kazao je Tolušić, dodajući kako očekuje da će se te površine povećavati.

Bandić je, pak, izlagačima poželio da sklope što više poslova i uspješno završe poslovnu godinu, a građane je pozvao da vode brigu o zdravom životu.

Tolušić i Bandić otvorili su i Dane lova i ribolova, odnosno sajam opreme za lov i ribolov te izložbu županijskih lovačkih saveza i turističkih zajednica, a tom je prigodom ministar poljoprivrede istaknuo da su i lovstvo i ribolovstvo vrlo bitni segmenti za njegovo ministarstvo. Bandić je pak ribičima poželio "bistru vodu", a lovcima "dobru kob".

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom. U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj te manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.