U Splitu poduzetnički inkubator za visoke tehnologije

Splitsko Sveučilište predstavilo je projekt Poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije koji će se otvoriti najkasnije do početka 2020. godine. Projekt se u potpunosti financira s 20 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz europskih fondova, a nudit će prostor za rad studentima koji imaju ideje i sposobnost za osnivanje vlastitih tvrtki u IT industriji.

Zgrada staroga studentskog doma u Splitu preuredit će se u suvremeni objekt s više od 2 i pol tisuće četvornih metara. Bit će to tehnološki park jedinstven u Hrvatskoj, budući informatički stručnjaci u njemu će imati prostor za 140 radnih mjesta.

Mentori studentima bit će i Mate Rimac i Mateo Perak čije su tvrtke među 50 najbrže rastućih tvrtki u istočnoj Europi. Mate Rimac je najavio i otvaranje male podružnice u Splitu.

Razvoj tvrtki iz informatičkog sektora je strategija i grada i Sveučilišta.

Inkubator za visoke tehnologije je upravo ono što Splitu treba, grad Split nije samo turizam , nije samo uslužna djelatnost, nego i razvoj visokih tehnologija, kaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Sveučilište priprema još niz projekata koje će fininacirati iz europskih fondova, najveći je novi, veliki studenstski kampus u Klisu.