Procurilo iz Elizejske palače: Prvi francuski pas pomokrio se u kamin

Udomljeni pas Nemo, što ga je pod svoj predsjednički krov primila obitelj Macron, bučno se pomokrio u kamin u zlatnome uredu Elizejske palače za trajanja sastanka premijera Macrona i troje njegovih ministara. Mediji su bili oduševljeni.

Sve su zabilježile kamere, pa je Nemo postao zvijezda Youtubea. Dvogodišnji mješanac ptičara i labradora kojega su Brigitte i Emmanuel Macron udomili u kolovozu, usred razgovora premijera i troje ministara podiao je stražnju nogu i, ne odoljevši zovu prirode, bučno se pomokrio u kamin, uz glasan smijeh četvero prisutnih.

Baš sam se pitala otkud stiže taj zvuk, rekla je mlada ministrica ekologije Brune Poirson, a ministar Julien Denormandie ozbiljna izraza lica Macrona je upitao događa li se to često.

Eto, vi ste razlog tomu... što se moj pas ponaša sasvim neprimjereno
, odgovorio mu je, glasno se smijući Macron, a potom nastavio o ozbiljnim temama.

Nemo nije prvi predsjednički ljubimac koji u Elizejskoj palači "pravi probleme". Psi bivšega predsjednika Nicolasa Sarkozyja izgrizli su i izgrebli neprocjenjivo vrijedan namještaj i tepihe u palači, čija je restauracija stajala desetke tisuća eura, a maltezer Jacquesa Chiraca morao je napustiti Elizejsku palaču nakon što je više puta napao svojeg vlasnika, nezadovoljan premještajem u manji životni prostor.