98. obljetnica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Danas se na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije održava skup Sajam ideja; Sinergija hrvatske industrije i znanosti u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Sajam ideja je zamišljen kao prvi kontakt studenta s budućim poslodavcem. Skup pomaže studentima u izboru specijalističkih sadržaja već tijekom studiranja, dok gospodarstvenicima olakšava izbor budućih zaposlenika. Razmjena iskustava je značajan putokaz pri kreiranju novih sadržaja Fakulteta.

U sklopu samog otvaranja Sajma svečano će se otvoriti Velika predavaonice Fakulteta koja uz sve standardne multimedijske sadržaje nudi studentima jedinstvenu tehnologiju edukacije na virtualnim HPLC i GC sustavima instaliranim na 66 prijenosnih računala. Činjenice da pojedinačni HPLC i GC sustavi prelaze cijenu od milijun kuna, velika su prepreka osiguravanju edukacije ključne za mnoge kemijske i srodne industrije (farmaceutsku, prehrambenu, naftnu itd.). Upravo edukacija na virtualnim sustavima čini ovu predavaonicu jedinstvenom u geografskom okružju. Softverska podrška donacija je tvrtke Shimadzu d.o.o. Croatia. Predavaonicu će otvoriti pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, direktor Shimadzu d.o.o. Croatia Gordan Tomac i dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Tomislav Bolanča.

U 13 sati održat će se i Svečana sjednica Fakulteta povodom proslave 98. godišnjice osnutka. Program sjednice uključuje svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji Fakulteta s  INA-Industrija nafte. d.d. Sporazum će potpisati članovi uprave INA-Industrija nafte d.d. Ivan Krešić i Davor Mayer i dekan Fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Bolanča. Potpisivanje sporazuma dokazuje učinkovitost Fakulteta i INA-Industrija nafte. d.d. u prijenosu znanja s Fakulteta u gospodarstvo, kompetentnost Fakulteta kao i orijentiranost ka društveno odgovornom poslovanju tvrtke INA-Industrija nafte d.d.

Tijekom cijeloga dana studenti će se natjecati u raznim sportovima, a jedna od njihovih aktivnosti biti će i besplatno davanje poduke mlađim kolegama kao i drugim mlađim gostima Fakulteta.

O vrijednoj obljetnici i današnjim aktivnostima za Dobro jutro, Hrvatska govorio je prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.