S 30 postala bodibilderica

Jelena Sremić Lulić u svijet bodibildinga ušla je sasvim slučajno, kad joj je bilo trideset godina. Završila je trenersku školu i počela raditi kao fitness trenerica. A za sve je zaslužan njezin sin Toni koji je u ranom djetinjstvu ostao prikovan za invalidska kolica.

Ja uopće ne gledam sebe da imam tijelo s tolikim mišićima. Ja sebi izgledam zdravo, normalno. Zgodna sam si i zadovoljna sa sobom, kazat će sa sebe Jelena Sremić Lulić. Kad je Jelenin sin Toni u svojoj trećoj godini ostao u invalidskim kolicima, mnogima bi se srušio svijet, ali ne i njoj. Imao je leukemiju. Par bolesti je kasnije bilo isto tog ranga. Da se to prihvati prođeš kroz više stupnjeva duhovnih teškoća. Najvažnije je da se prihvati tako da je to njegov život, to se njemu dešava. Ja sam mu mama i ja mu tu pomažem u svemu što treba. Imaš dvije mogućnosti, ne možeš iz svoje kože van. Možeš ili biti u depresiji, piti tablete, drogirati se, alkoholizirati se, maltretirati druge oko sebe. To je jedna mogućnost. I druga mogućnost da se smiješ, budeš pozitivan, da izvučeš najbolje što možeš…

Ova neustrašiva mama počela je voditi sina na treninge budući da je oduvijek volio sport, a s vremenom je i sama poželjela trenirati. Sve ostalo je povijest. S 42 godine sam krenula na natjecanje, a s 39 sam krenula ozbiljno trenirati jer sam uvidjela velike benefite što se tiče tijela i psihe. Svi aspekti života su mi se poboljšali. Otkrila sam da imam šesto čulo...  Jelena je bila uporna i vjerovala u zadane ciljeve za koje je bilo potrebno mnogo odricanja. Rezultati su uskoro došli, a osim što se bavi bodibildingom, u slobodno vrijeme i slika pa je zovu najmišićavijom umjetnicom u Hrvatskoj. Njezina djela odišu ljubavlju i romantikom. Inspiracija sam sebi sama, svi proživljavamo iznutra svoje emocije. Na kraju sve to izbacim na platno.

Prvakinja u bodibildingu najviše od svega voli kad trenira druge ljude, pogotovo one koji joj se javljaju zbog problema sa zdravljem. Svakome se od njih maksimalno posveti kako bi vježbama ojačali svoje tijelo jer za to nikad nije kasno. Ova super mama nikad ne skida osmijeh s lica. Upravo je to, šapnula nam je, njezina dobitna kombinacija.