Coco i velika tajna – animirana pustolovina uz obilje glazbe

Stiže nam nova animirana pustolovina koja vas vodi u fantastičan svijet koji ne možete ni zamisliti: Coco i velika tajna beskrajno je uzbudljivo putovanje - obilježeno glazbom, fantastikom, neodoljivim likovima - u svijet u kojem je obitelj uvijek na prvom mjestu! Coco i velika tajna u domaća kina stiže 23. studenoga.

Od autora animiranih hitova “Priča o igračkama” i “Potraga za Nemom”, stiže ovaj film u čijem je središtu 12-godišnji Miguel, nadareni i samouki glazbenik čiji je najveći san slijediti put svojega idola, Ernesta de la Cruza, najpoznatijeg muzičara u povijesti Meksika. No, zbog tajnovitog tragičnog događaja koji ih je obilježio, Miguelova obitelj već generacijama svojim članovima zabranjuje glazbu. Tako se Miguel nađe rastrgan između želje i strašću za glazbom i ljubavi prema svojoj obitelji. Slijedom neočekivanih događaja, Miguel se odjednom zatekne u Zemlji mrtvih – ovaj neočekivano živopisni, čudesan i upečatljiv paralelni svijet uključuje i niz Miguelovih predaka. Miguel usput upoznaje šarmantnog prevaranta, kostura Hectora s kojim kreće na veličanstveno putovanje razotkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

Režiju filma potpisuje oskarovac Lee Unkrich (Priča o igračkama 3, Potraga za Nemom, Čudovišta iz ormara), prema scenariju Adriana Moline (storyboard ilustrator za Čudovišta sa sveučilišta, Priča o igračkama 3). Glavnim likovima glasove su posudili Benjamin Bratt, Gael García Bernal, Renee Victor i Anthony Gonzalez, a domaća će inačica filma uključiti sinkronizaciju na hrvatski. 


Coco i velika tajna univerzalna je priča koja govori o važnosti i vrijednosti obitelji, o poštivanju vlastitih predaka kao i o važnosti praćenja svojih snova unatoč svim preprekama koje na tom putu susrećemo!