Josip Križnjak je među 10 najboljih frizera na svijetu

Malo koja žena nije osjetljiva na svoju kosu i svoju frizuru... Mnoge godinama traže pravog frizera čijim će se rukama prepustiti bez straha. Jedan od onih kojemu svoju kosu bez brige možete prepustiti je Josip Križnjak. Mladi frizer koji je među 10 najboljih na svijetu.

Varaždinac Josip Križnjak, koji već sedam godina živi i radi u Zagrebu, naš je najbolji frizer. Nedavno se vratio iz Pariza, sa Svjetskog prvenstva na kojemu se plasirao među deset najboljih frizera. U konkurenciji 60 zemalja i preko 1200 natjecatelja plasirao se u kategoriji Prestige cap na 9. mjesto. Radio sam vjenčanu frizuru i gala frizuru, a gala frizura je u principu frizura koja se predstavlja na crvenim tepisima.  Za natjecanje se pripremao četiri mjeseca. Svaki dan po 6 sati. Svaki dan liniju po liniju, pa dio po dio na frizuri i nakon dva mjeseca napravimo kompletnu frizuru…

Još su ostala dva mjeseca kako bi izvježbao izradu frizure u što kraćem vremenu i što bolje. Jer međunarodni stručni žiri pazi na svaki detalj. Na natjecanju se boduje čistoća, kvaliteta rada, brzina. Za vjenčanu frizuru na samoj pozornici imam 25 minuta. 'Red carpet' frizura dolazi gotova na pozornicu i za nju imam samo 3 minute da je finiširam. Boduje se cijeli stil modela – od haljine, nakita, make upa i na kraju sama kosa. Stoga frizura donosi 50% bodova…

Okružio se zato najboljima u svome području. Izradu vjenčanice tako je s punim povjerenjem prepustio  gospođi Tomislavi Martinić koja je u svom salonu pripremila i sašila unikatne modele koje prate njegove zamisli. Vjenčanica je to kakvu malo koja mladenka ne bi poželjela.

Što se tiče frizure za crveni tepih - postoje razlike između onih kakve se traže na natjecanju i onih koje su sada u trendu. Uvijek su to neki recimo valovi i zalizana kosa. Jedna strana zalizana, druga puštena, a naše natjecateljske frizure na crvenom tepihu su više kao fantazija, avangardne jer moramo iskoristiti svoju kreativnost i prikazati to na modelu. Najvažnije mu je, kaže, da frizura istakne žensku ljepotu. Dvije s kojima se predstavio na Svjetskom prvenstvu donijele su mu i nove kontakte, nove ponude. 
Da je u gotovo osam godina, bavljenja ovim poslom naučio mnogo - dokazuju i brojna dosadašnja priznanja. Već sam šestu godinu zaredom državni prvak Hrvatske, plasirao sam se u top 10 na svijetu, već treći put. I na Europskom prvenstvu sam bio treći. Sad se priprema za Europsko prvenstvo na kojem se nada postati prvakom.

Kako je već treći put među top 10 frizera na svijetu, vjerujemo da će osvojiti i skoro Europsko prvenstvo. Pa tako dobiti i službenu potvrdu da je ne samo najbolji frizer u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi.