Sa samo 16 pokrenuo modni brend

Filip Mihalić (18) već je u srednjoj školi počeo dizajnirati odjeću od nepromočivih materijala. Vrlo je predan i poduzetan pa je njegov modni brand Buryen već prepoznat, osobito u svijetu.

Filip Mihalić, iz Gornjeg Kneginca pokraj Varaždina, još je kao mladić, sa samo 16 godina, krenuo u pustolovinu dizajniranja i izrade odjeće. I to ne bilo kakve, kreira nepromočivu odjeću, a odnedavno kreira i kožnu. Učenik je 4. razreda Gimnazije u Varaždinu. Za sebe kaže da je poduzetnik, a odabrao je baš tekstilnu industriju jer, kako kaže, razmišlja u poslovnom smjeru i neprestano kreira nove ideje te nju smatra prespektivnom. Dizajn nisam radio sam već sam imao pomoć profesionalaca. Za sebe ne bih rekao da sam dizajner, već sam se samo dobro snašao u proizvodnji luksuznih i kvalitetnih proizvoda za mlade.

Odjeća je sva 100% pamučna pri čemu je korišten najkvalitetniji pamuk, a završni proces je proces mercerizacije što odjeću čini svilenkastom na dodir i daje jedan posebni osjećaj. Sve rade u skladu sa zdrastvenim normama i ne koriste opasne kemikalije, a odjeću je gotovo nemoguće namočiti jer je korištena posebna i patentirana tehnika tkanja, pa kapljice na odjeću padaju pod izmjenjenim kutem te skliznu niz nju.

Filip se veseli novim radnim izazovima, želio bi unutar Buryena zaposliti dizajnera koji je spreman rasti zajedno s njim. Svoj rad predstavio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.