"Na terapiji" Matiasa Del Federica otvara sezonu u dubrovačkom kazalištu

Prva ovosezonska premijera Kazališta Marina Držića bit će predstava suvremenoga argentinskog autora mlađe generacije Matiasa Del Federica "Na terapiji" u petak, 27. listopada. Riječ je o intrigantnom i zahtjevnom tekstu zbog čestih prijelaza s komedije na dramu.

Veseli me što sam dobila priliku raditi sa sjajnim ansamblom koji je dao sve od sebe s velikim entuzijazmom. Čini mi se kao da ih žive 24 sata posljednjih sedam tjedana. To je opterećujuće, ali su ljudi zaronili kako treba. Nadam se da smo odradili posao koji će zaintrigirati dubrovačku publiku te imati dobar odjek i prisustvo publike nakon premijere, istaknula je redateljica Nenni Delmestre.

Pročitavši tekst ostala sam fascinirana s kojom lakoćom autor miješa humor i neke ozbiljne dramske situacije. To je priča na terapiji, odnosima među tri bračna para te sam sigurna da će biti dosta smijeha i komentara 'isti moj muž, moja žena'. Naravno da tekst ima duboke dramske momente koji u nekim trenucima prerastaju u aktivizam, kazala je Delmestre.

Ravnatelj Kazališta Marina Držića Ante Vlahinić izjavio je kako se u prvim razgovorima o tekstu za novu sezonu razmišljalo o Pirandellu i Paljetku, ali je ipak prevladao Del Federico. Nenni mi je predložila Del Federicov tekst, a nakon što sam pogledao čitavu probu predstave veselim se te sam jako zadovoljan. Naravno da to nama ništa ne znači jer uvijek 'kucamo u drvo' i čekamo premijeru, rekao je Vlahinić.

U predstavi glume Zdeslav Čotić, Glorija Šoletić, Edi Jertec, Nika Lasić, Mirej Stanić i Hrvoje Sebastijan. Na predstavi su, uz redateljicu Nenni Delmestre, radili i njeni stalni suradnici Lina Vengoechea (scenografija, kostimografija i izbor glazbe) te Zoran Mihanović (oblikovatelj svjetla).

Reprizna izvedba predstave održat će se u nedjelju 29. listopada.