Rundek i Ekipa predstavljaju pjesmu Tamni Jorgovan

Jedan od najvećih umjetnika ovih prostora, Darko Rundek s ekipom, uoči velikog koncerta u Domu spotova 16. prosinca, predstavlja novi singl koji se bitno razlikuje od svega što je do sada radio s Trijom.

Pjesma Tamni jorgovan nova je verzija pjesme Tigidigi Regge koja je izašla na albumu Ruke, 2001. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovaj put, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho. Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now. Pjesma je  snimljena u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović. Autor glazbe i teksta je Darko Rundek. Glazbenici koji su svirali na pjesmi su: Silvio Bočić na bubnjevima, Miro Manojlović na udaraljkama, Roko Crnić na basu, Igor Pavlica na trubi,  Ana Kovačić na saksofonu i naravno Darko Rundek na gitari i kao pjevač.

Darko i ekipa snimili su i video spot kojeg je režirao Vedran Perčić. U spotu su korišteni snimljeni materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

Rundeka u Zagrebu možete čuti uživo u subotu, 16. prosinca u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, kada će 'Apocalypso Now', velika turneja povodom 20 godina njegova kultnog albuma, imati  svoju posljednju ovogodišnju stanicu u Hrvatskoj.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, na kraju razgovora otkrio je Darko Rundek koji je to bitan stih promijenjen za Tamne jorgovane: