Njegujmo život djece leptira!

Diljem svijeta 25. listopada obilježava se Dan svjesnosti o buloznoj epidermolizi, kompliciranoj i teškoj bolesti od koje boluju djeca leptiri. Dan je to kada se u javnosti aktivno postavlja pitanje adekvatne skrbi, kvalitete života i integracije u zajednicu osoba oboljelih od rijetkih bolesti, osobito djece leptira, zbog čije je kože krhke poput leptirova krila potrebno prilagoditi sve segmente njihova i života njihovih bližnjih.
Danas, 25. listopada u Kaptol Boutique Bar-u obilježit će se Dan svjesnosti o buloznoj epidermolizi i premijerno prikazati video kojim će Miss Hrvatske 2017. Tea Mlinarić na izboru za Miss svijeta u Kini predstaviti projekt Njegujmo život usmjeren djeci leptirima, oboljelima od ove rijetke bolesti.

Njegujmo život projekt je kojeg je tijekom proteklih godinu dana provodila Direkcija izbora za Miss Hrvatske na svim županijskim i finalnom natjecanju s ciljem informiranja javnosti i prikupljanja sredstava za specifične potrebe hrvatske djece leptira, članova Udruge DEBRA. Do sada je prikupljeno 6.400 kn za mjesečne troškove apartmanskog smještaja tijekom liječenja u Zagrebu.

Miss Hrvatske 2017. Tea Mlinarić je, po preuzimanju krune, započela novu fazu projekta. Snimljen je video kojim će se suradnja predstavljati na izboru za Miss svijeta u Kini.

Tijekom Tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi (23. - 29. listopada) pa sve do finala izbora za Miss svijeta 18. studenog, aktivna je crowdfunding kampanja koju je Miss Hrvatske 2017. pokrenula na platformi Čini pravu stvar. Izazov Njegujmo život cilja prikupiti sredstva za 24-satni servis podrške oboljelima koji osigurava udruga DEBRA.