"Audicija" i 29. listopada u Lisinskom

Nakon što je rasprodan prvi zakazani datum za kultnu predstavu „Audicija“ 28. listopada, u Lisinskom, otvoren je još jedan datum i to odmah dan nakon - u nedjelju 29. listopada, na istom mjestu.

Veliki je interes i sjajne su reakcije publike za ovu predstavu. Premijerno je izvedena u prepunoj Skenderiji u Sarajevu, a očito je i zagrebačka publika zagrijana i više nego spremna za svoju porciju smijeha. Za odličan početak turneje ove kultne predstave zaslužna je savršeno uigrana glumačka ekipa koja je čak tri večeri rasprodala karte u Sarajevu.

Očito i publika u Zagrebu jedva čeka da se glumačka postava ponovno okupi i vrati nas u vremena kada smo se smijali do suza odličnim forama iz predstave. Nekih od njih se i dan danas prisjećamo i koristimo ih u svakodnevnoj komunikaciji. Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević i Željko Ninčić, tada u ranim dvadesetima, nasmijavali su publiku diljem bivše države, a i šire. Odgledalo ju je preko 2,5 milijuna ljudi a sama činjenica da je1988. prodano gotovo 60.000 karata u zagrebačkom Lisinskom i odigrano 30-ak predstava u nekih mjesec i pol dana, govori dovoljno.


Originalna Audicija 'ponovno jaše'

Ovu predstavu ni nakon trideset i tri godine nije niti jedna predstava uspjela nadmašiti, iako je nastala kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, danas je zabilježena kao najuspješniji studentski projekt svih vremena. I u novom je izdanju humor prilagođen društveno-političkoj situaciji u kojoj se nalazimo. Nakon Lisinskog vesela će ekipa nasmijati i publiku u Rijeci 3. studenog, Osijeku 4. studenog, te u Splitu 11. studenog.