Preminuo legendarni Fats Domino

Glazbena legenda Fats Domino preminuo je u 90. godini života. Glazbenik iz New Orleansa umro je mirno, okružen članovima obitelji i prijateljima. Vijest o smrti slavnog glazbenika objavila je njegova supruga Tracy. 

Američki R&B i rock and roll pjevač, pijanist i tekstopisac utjecao je na razvoj rock and roll glazbe. Domino će ostati upamćen po brojnim hitovima, među kojima i "Ain't That a Shame", "Blueberry Hill" i "Walkin' to New Orleans." Magazin "Rolling Stone" svrstao ga je na 25. mjesto najboljih snimljenih izvođača svih vremena. Dobio je Grammy nagradu za životno djelo 1987. godine.

Antoine Dominique Fats Domino rođen je 26. veljače 1928. Počeo je karijeru 1949. kada je s pjesmom "The Fat Man" prodao preko milijun kopija. Među prvima je kojemu je to uspjelo s nekom rock and roll pjesmom. U njegovoj dugoj karijeri, uspješne su bile 50-e godine i počeci 60-ih godina 20. stoljeća. Imao je 40 pjesama na top-listi 10 najboljih R&B pjesama i 11 pjesama na top-listi 10 najboljih pop pjesama. Promijenio je diskografsku kuću 1963. godine, što je dovelo do manje uspješnih pjesama.

Poslije 1980. godine, odlučio je trajno živjeti u rodnom New Orleansu, gdje se najbolje osjećao. Primljen je Rock and roll kuću slavnih 1986. godine te je pozvan da nastupa u Bijeloj kući. Za vrijeme uragana Katrina, koji je pogodio New Orleans 2005., nije želio napustiti svoju kuću zbog bolesne žene. Neko vrijeme vjerovalo se da je poginuo u poplavi i riječi "R.I.P. Fats nedostajat ćeš" bile su ispisane na zidovima njegove poplavljene kuće. Kasnije se saznalo da su Domino i njegova obitelji spašeni i prebačeni u zajedničko sklonište.
Nakon te katastrofe za grad preselio se u drugu četvrt u kojoj je živio sa svojom kćerkom.

Nakon toga rijetko je nastupao, a iznenadio je nastupom na humanitarnom koncertu "Domino Effect" 2009. za pomoć žrtvama uragana. Godine 1968. postao je prvi glazbenik - zajedno s Elvisom Presleyem, Churckom Berryjem, Jamesom Brownom i Ray Charlesom - koji je upisan u Dvoranu slavnih.