Redatelj George Romero postumno dobio zvijezdu na Stazi slavnih

Tri mjeseca nakon smrti Georgea Romera, Holivudska trgovačka komora iskazala je počast cijenjenome američkom redatelju horror filmova, uklesavši njegovu zvijezdu na Stazi slavnih, pločniku duž Hollywood Boulevarda i Ulice Vine.

S obzirom na to da je Romero redatelj kultnih klasika horrora Noć živih mrtvaca iz 1968. i Zombie iz 1978., na Bulevaru Hollywood su se jučer, među brojnim uzvanicima, okupili glumci odjeveni u zombije, odajući mu počast.
U Kinu Europa "Noć živih mrtvaca" za Noć vještica
Britanski redatelj Edgar Wright je rekao da je veliki obožavatelj Romerovih filmova te mu je zahvalio na klasicima horror žanra, istaknuvši da je bio "totalno opsjednut" velikim redateljem i prije nego što je pogledao sve njegove filmove.

Ne znam bih li sada bio u Hollywoodu da nije bilo Georgea. Mnogi među nama duguju mu veliku zahvalnost za nadahnuće koje nam je pružio, a ja sam jedan od mnogih, kazao je.

Romero je umro u snu, nakon borbe s rakom pluća, 16. srpnja u dobi od 77. godina. Rođen je u Bronxu. Otac mu je bio Kubanac, a majka Litavka. Romero je završio Carnegie Mellon University u Pittsburghu, a potom započeo karijeru snimajući reklame.

Nakon Noći živih mrtvaca, Romero je režirao filmove Theres Always Vanilla, Season of the Witch i The Crazies, iako nijedan nije imao toliko veliki utjecaj na nove genreacije kao njegov prvi film.

Četvrti film o zombijima, Land of the Dead, snimio je u Torontu 2015. godine, a u njemu glume Simon Baker, Dennis Hopper, Asia Argento i John Leguizamo.

Staza slavnih je 1978. proglašena kulturno-povijesnim spomenikom Los Angelesa. Procjenjuje se da pločnikom na kojemu je više od 2600 zvijezda, godišnje prošeće oko 10 milijuna posjetitelja.