Predstava za tinejdžere 'Zašuti' u DK B. Mihaljević

Nakon iznimno uspješnog premijernog izdanja u Koprivnici na Festivalu 'Jaje' premijera predstave Jana Sobriea i Ravena Ruela 'Zašuti' u režiji Damira Mađarića, premijerno će biti izvedena i na sceni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku danas u 18.30.

Predstava za tinejdžere i nešto stariju publiku na scenu donosi priču o troje 'neprilagođene' djece u kojoj igraju Kristina Fančović, Srđan Kovačević i Edi Ćelić. Govori o djeci neshvaćenoj u obitelji, društvu i školi, koja nerazumijevanje okoline za njihova stanja i potrebe iskazuju u ponašanju koje nije prihvatljivo u postojećim zajednicama. Ozbiljna je to tema s kojom se mnogi mladi, pogotovo osmoškolci i srednjoškolci, lako mogu poistovjetiti, a svakog gledatelja nagnat će na razmišljanje o tome koliko ima tolerancije, razumijevanja i ljubavi prema mladim ljudima koji traže svoje mjesto u društvu. Govori u monološkoj formi o djeci koja imaju posebne potrebe, koja su drugačija, a svijet u kojem se kreću, čini se, nije njihov.

Uz režiju, Damir Mađarić potpisuje i prijevod i dramatizaciju, za scenografiju je zadužena Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, dok su glazbu skladali koprivnički glazbenici Gordana i Miroslav Evačić. Predstava je pripremljena u koprodukciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Kazališta 'Oberon' iz Koprivnice, a namijenjena starijim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i odraslima.

Prije osječke premijere osječka ekipa HTV-a razgovarala je s glumcima DK Branko Mihaljević, Kristinom Fančović,  Srđanom Kovačević i Edijem Čelićem: