Zlatku Keseru Grand prix 4. bijenala slikarstva

Nagrade 4. bijenala slikarstva, Nagrade Iva Vraneković umjetnik umjetniku te promocija kataloga održani su u četvrtak navečer u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu, a nagradu Grand prix dobio je akademskim slikara Zlatko Keser, dok je Nagrada mladom umjetniku dodijeljena Martini Grlić.Nagrade Iva Vraneković pripale su Grguru Akrapu i Andrei Musi. Za svoje izložene radove pohvaljeni su Stipan Tadić, Ivica Malčić i Spartak Dulić.  Odbor za dodjelu nagrada djelovao je u sastavu Tomislav Buntak, Snježana Pintarić, Biserka Rauter Plančić, Tomislav Vuić i Josip Zanki.

Dvije jednakovrijedne nagrade mladim umjetnicima Akrapu i Musi, u iznosu od 10.000, uz samostalnu izložbu u Galeriji 3.14, dodjeljuju se izvan službene konkurencije 4. bijenala slikarstva, temeljem odluke odbora u sastavu Nikola Albaneže, Tomislav Buntak, Vladimir Dodig Trokut te anonimni filantrop.


Neposredno nakon dodjele nagrada održana je i promocija kataloga 4. bijenala slikarstva. Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić, a uredile su ga Martina Miholić i Nika Šimičić.

Bijenale slikarstva pokrenulo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika 2011. godine s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatske slikarske scene izložbom koja predstavlja širok presjek likovnog stvaralaštva generacija koje je aktivno oblikuju. Bijenale prati razvoj i trenutačne dosege hrvatskog slikarstva, predstavljajući prepoznatljive nastupe i autore u zadnje dvije godine.