Počeli 23. Dani Josipa i Ivana Kozarca

Polaganjem vijenaca na grobove Josipa i Ivana Kozarca te na grob Miroslava Slavka Mađera na Gradskome groblju u Vinkovcima, u četvrtak su započeli 23. dani Josipa i Ivana Kozarca, književno-znanstvena manifestacija utemeljena s ciljem valoriziranja i promoviranja zavičajne književnosti i tradicije.

Sudionici ovogodišnjih Dana Josipa i Ivana Kozarca među kojima se nalaze brojni hrvatski književnici i teoretičari književne riječi u petak će u školama Vukovarsko-srijemske županije održati "Žive kapitale", dok će se u 15 sati u Gradskoj vijećnici održati dodjela književnih i znanstvenih nagrada "Josip i Ivan Kozarac".

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena pjesnikinji, prozaistici i jezikoslovki iz Petrovaradina Jasni Melvinger. Knjigom godine u književnosti proglašena je "Posljednja predaja" Nikole Đuretića iz Zagreba, a u znanosti "U osječkom Nutarnjem gradu" Helene Sablić Tomić iz Osijeka. Povelje uspješnosti dobit će Julijana Adamović, Tanja Belobrajdić, Mateja Jurčević, Đurđica Stuhlreiter i Ružica Pšihistal. Manifestacija završava u subotu tradicionalnim Jutrom poezije.