Magic Musical s Mijom Negovetić u Lisinskom

Dvojezični mjuzikl za cijelu obitelj „Magic Musical“, koji predstavlja Miju Negovetić u prvoj kazališnoj ulozi, premijerno se prikazuje u KD Vatroslava Lisinskog 18. studenog.

Jezične teme obrađene su kroz toplu priču i glazbenu čaroliju. Pjevajući pamtljive refrene u originalnim pjesmama Olje Dešića, djeca će, u režiji Davida Petrovića naučiti mnoge riječi, fraze i situacije, a predivna scenografija i kostimi Nise Hrvatin Petrović potpuno će vas uvući u čaroliju. Glazbu će u živo izvoditi Orkestar mladih glazbenika (OMG) iz Zagreba kojim će ravnati autor glazbe Olja Dešić, a kojem će pomoći i mladi dirigent Maro Rica.

Kroz ovaj zabavni show u kojem se priča i pjeva na hrvatskom i engleskom, traže se skriveni objekti i razni tragovi kako bi se pronašao čarobni štapić kojeg je Čarobnjak (David Petrović) negdje izgubio. Izgubivši štapić, čarobnjak je izgubio i sve svoje moći. Mia Negovetić u ulozi je Malog Diva koji upoznaje Čarobnjaka i pomaže mu kroz ovu avanturu. Čarobnjak je na Sestricu (Anamaria Brižan) jednom prilikom, sasvim slučajno, bacio magiju i smanjio je do veličine mrava. U tom umanjeno-uvećanom svijetu, ona ima svoje misli, probleme i pjesme. Prijatelji su joj mravi Travko (Nataša Tepša) i Mravko (najmlađa glumica, osmogodišnja Lorena Vulić). Čarobnjak i Mali Div ne vide mrave i Sestricu, pa to uzrokuje razne komične situacije.Ansambl u dvorani hotela Neboder u Rijeci vrijedno priprema ovu predstavu, vježbaju se plesne koreografije Martine Hrlić Rogić koju, uz glumce i pjevače, izvode djeca članovi plesne grupe Flame uz asistenciju pomoćne animatorice Nine Perić Dešić. Snimaju se glazbeni aranžmani te kadrovi za video projekcije! Izrađuje se scenografija i rekviziti, gradi se pozornica, priprema se orkestar.Podsjetimo, Magic Musical je nastao u produkciji Studija Maraton koji je upravo dovršio dvije uspješne i rasprodane sezone mjuzikla "Sušak, Sušak" i škole stranih jezika Linguae. Premijera će se održati 18. studenog 2017. u 19:30 u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.