'Time to Move'

Time to Move skup je događanja za mlade koji se organizira Eurodesk tijekom listopada. Te će aktivnosti upoznati mlade sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.

Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci koji su uvijek spremni razgovarati i pomoći mladim da pronađu najprikladniji projekt za svoje potrebe, npr. volontiranje u stranoj zemlji na nekoliko mjeseci, studijski semestar u inozemstvu, stažiranje ili putovanje u inozemstvo. Programi su namijenjeni mladima od 13 do 30 godina, osobito onima iz manjih sredina. Danas će u Splitu u Domu mladih biti predstavljeni programi raznih mogućnosti mobilnosti, fokus će biti na volontiranju i razmjenama, srednjoškolaca.

Eurodesk je pripremio i nagradni natječaj koji traje do kraja listopada. U  njemu mogu sudjelovati mladi koji prijave svoja dizajnerska rješenja za majicu koja će biti promotivni materijal u kampanji Time to move 2018. Glavna je nagrada InterRail karta - karta za neograničeno putovanje vlakom po Europi. Diljem Hrvatske postoje uredi Eurodeska (17 ureda u 15 županija) u kojim svi zainteresirani mogu dobiti više informacija o programima i natječaju.

Više o europskoj kampanji Time to Move u Dobrom jutru govorila je Katarina Brajdić, nacionalna koordinatorica za Eurodesk :