Na kazališnim daskama West Enda uskoro mjuzikl o životu Tine Turner

Mjuzikl napravljen po životu Tine Turner premijerno će biti prikazan iduće godine na kazališnim daskama londonskog West Enda, pišu britanski mediji.

Iako od 2010. pjevačica uživa u mirovini u Švicarskoj, zbog pomoći u realizaciji mjuzikla povremeno će boraviti u Londonu, gdje će biti mentorica mladoj američkoj glumici Adrienne Warren, piše BBC.

Premda ovo nisam željela, dobila sam toliko pisama obožavatelja da sam se, bar nakratko, morala vratiti, rekla je Tina novinarima. Producenti su me izvukli iz mirovine i sad sam vrlo uzbuđena što ću biti dio svega ovoga.

Rad na glazbenom 'komadu' u punom je jeku, a mjuzikl će govoriti o dobru i zlu u životu slavne sedamdesetosmogogodišnje zvijezde. Mjuzikl je protkan pričama o Tininu životu, od njezina djetinjstva, preko nasilnog braka s pokojnim Ikeom Turnerom do današnjeg života u Švicarskoj, a velik dio je posvećen njezinu solo glazbenom trijumfu.

Režiju mjuzikla potpisuje Phyllida Lloyd, višestruko nagrađivana rediteljica mjuzikla "Mamma Mia". Tvrdi da će svjetsku glazbenu divu predstaviti baš kao što kaže njezina pjesma - "jednostavno najboljom" (Simply the Best). Premijera bi se trebala održati dogodine u travnju pod nazivom "Tina" u londonskom Aldwych Theatreu.

Njezin život prvi je put prikazan 1993. u biografskom filmu "Whats Love Got to Do With It", što je naziv jedne od njezinih pjesama. U filmu ju je uspješno utjelovila glumica Angela Bassett.

O mladoj glumici Warren Tina je kazala: Zna pjevati. A i plesat će u mjuziklu. Možda dosad nije plesala poput mene i mojih cura, no uspjet će. Radimo na tomu, vrlo je lijepa....

U mjuziklu će se, među ostalima, naći pjesme "Nutbush City Limits", "Private Dancer" i "What's Love Got to Do With It".

Nakon londonske premijere, mjuzikl će se premjestiti na njujorški Broadway.