Deset godina časopisa 'Zagreb, moj grad'

Časopis 'Zagreb, moj grad' slavi 10 godina izlaženja. Kako je nastao, koje teme njeguje i kako je primljen kod čitatelja otkrila je u Dobrom jutru Biserka Rajković Salata, direktorica i urednica časopisa.


Časopis 'Zagreb moj grad' počeo je izlaziti u ožujku 2007. Nudi prvenstveno povijesno-kulturni sadržaj koji hrvatskim čitateljima slikovno i dokumentirano bogatim prilozima u visokokvalitetnom tisku, na nekoliko razina otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba. Temama o starom Zagrebu, o aktualnim kulturnim događanjima u Zagrebu i izvan njega, ali i o gospodarstvu, turizmu, mladima, zdravlju, ljepoti, nutricionizmu, časopis dotiče bitna pitanja iz kulturnog, znanstvenog i privrednog života te društvenih događaja.

Kako bi čitatelje upoznali i s ostalim gradovima Hrvatske, u svakom ih broju predstavljaju kroz njihovu povijest i aktualna događanja. Do sada su predstavljeni Opatija, Poreč, Pula, Rovinj, Grožnjan, Motovun, Tinjan, a nisu zaboravili niti na gradove Zagrebačke županije: Vrbovec, Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Zelinu. Svoje mjesto u časopisu imaju i putopisne reportaže sa svih strana svijeta. Rubrike 'Zagreb moj drugi grad' i 'Dvorci, kurije i njihovi vlasnici' izlaze i s tekstovima na engleskom jeziku, kako bi časopis mogli čitati i stranci koji žive u Zagrebu.

Među suradnicima časopisa su ugledni akademici, povjesničari, povjesničari umjetnosti, arhitekti, novinari, muzejski, kazališni, koncertni i galerijski djelatnici, znanstvenici, etnolozi, teolozi, turistički djelatnici, gospodarstvenici, nutricionisti...