Školskim knjižnicama u Banovini nedostaje knjiga

U školskim knjižnicama u Banovini nedostaje knjiga pa su se stoga okupile udruge i drugi pomagači te je tijekom Mjeseca hrvatske knjige organizirano prikupljanje knjiga za škole u Sisačko-moslavačkoj županiji. 


Knjižnice osnovnih škola u Banovini imaju mali knjižnični fond i raspolažu skromnim financijskim sredsvima za nabavu novih knjiga. Ove godine, u Mjesecu hrvatske knjige (15. listopada do 15. studenoga), prikupljaju se knjige za knjiženice osnovnih škola u Dvoru, Glini, Gori, Gvozdu, Hrvatskoj Dubici, Hrvatskoj Kostajnici, Jabukovcu i Topuskom. Knjižnicama su potrebni lektirni naslovi za sve uzraste, enciklolpedije, rječnici, stručna literatura za usavršavanje učitelja (iz područja pedagogije i srodnih znanosti, geografije, povijesti, prirode, biologije, kemije, matematike).

Ako ste u mogućnosti podržati ovu akciju i uključiti se darivanjem knjiga, možete kontaktirati Društvo Terra banalis  na email terrabanalis@gmail.com ili knjige odložite u za to predviđenu kutiju u glavnom hodniku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sanja Lončar iz društva Terra banalis  govorila je o ovoj hvalevrijednoj akciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: