Mali humanitarci

Još jedan veliki humanitarni projekt u zagrebačkoj osnovnoj školi Gustava Krkleca. Učenici i djelatnici škole odlučili su postati misionari i pomoći potrebitima. Svoj rad započeli su proslavom dana kruha i plodova zemlje, no potrajat će sve do svibnja sljedeće godine.

Kupiti kruh ne može svatko pa su u školi odlučili pokrenuti veliki humanitarni projekt „Budi i ti misionar".

Odlučili smo pomoći najpotrebitijima, a to su upravo djeca u misijskim zemljama. Cilj ovoga projekta je školovanje djece u Africi jer upravo njihovim prisustvom u školi dobiju barem jedan obrok dnevno, siguran obrok, pa eto, to je prvi korak u ovom projektu, objasnila je Kristina Raič, vjeroučiteljica.

Uz brojne likovne, literarne, plesne i vokalne radionice i sami učenici postali su misionari.

Profesor povijesti, Stipica Kovač, šestašima je uživo pričao i odgovarao na pitanja kako afrička plemena žive, kakvi su njihovi običaji. Knjižničarka je pjevala pjesmice, učitelji stranih jezika su s djecom radili radionice, objašnjava Lidija Župan, učiteljica likovne kulture.

Učenici su pisali o sebi, pisali su o tome što su naučili o misijama i pružali su riječi podrške, riječi čestitke našim misionarima, želeći i dalje potaknuti njihovu nesebičnost. Ono što smo svi spoznali, što smo naučili je zapravo veličina podrške i pomaganje drugima, kazala je Ines Hraste, učiteljica.

Uz ovakvu djecu, uspjeh projekta je neosporan, kažu u školi. S prikupljanjem donacija i humanitarnim radom nastavljaju i na božićnoj i završnoj priredbi u svibnju sljedeće godine, a od jeseni će još pokoje dijete iz Afrike sjesti u školsku klupu i dobiti prijeko potreban topli obrok.