U Splitu otvoreno 10 laboratorija za kemijsko inženjerstvo

Otvaranjem deset laboratorija za nastavni rad i znanstvena istraživanja u ponedjeljak je obilježena 57. obljetnica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

Nova infrastrukturna oprema u novotvorenim laboratorijima omogućit će nastavni rad i znanstvena istraživanja iz kemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije i farmacije, rekao je dekan splitskog Kemijsko-tehnološkog fakulteta Igor Jerković, na svečanosti otvaranja laboratorija u sveučilišnom kampusu.

Najavio je aktivnosti na otvaranju još 18 laboratorija na tom fakultetu, a cjelokupna infrastrukturna oprema svih laboratorija u iznosu od oko 28 milijuna kuna bit će financirana iz strukturnih fondova EU. Takvim opremanjem laboratorija naš fakultet dostiže europsku razinu, istaknuo je dekan Jerković.

Smještanje laboratorija u prostorije Kemijsko-tehnološkog fakulteta smatra važnim i zbog činjenice što se u prizemlju tog fakulteta nalazi i skladište kemikalija potrebnih za nastavu.

Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović je otvaranje novih laboratorija označio kao veliki iskorak za Sveučilište i akademsku zajednicu. Ovi laboratoriji doprinijet će popularizaciji znanosti, a to je na ponos svima nama u Hrvatskoj, poručio je Anđelinović.