Otvoreni poziv glumcima na audiciju

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride objavljuje Otvoreni poziv glumcima na audiciju za kazališnu produkciju “Kotrljanje Bertola Brechta”, autora Zorana Ilića, 02.11.2017 u 15.00.

Ciljani sudionici audicije su glumci (35-45 godina starosti). Uz glumačko iskustvo, poželjne vještine uključuju pjevanje i osnovno znanje sviranja gitare. Poznavanje osnovnih pojmova vezanih za Bertolta Brechta i njegovu estetiku je dodatan plus, ali nije nužno.

Aplikacije na ovaj poziv moguće je realizirati isključivo putem audicije koja se održava 2.11.2017. s početkom u 15h u Filmskom studiju, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Za sva ostala pitanja kontaktirajte subscena@attack.hr.

Dramski tekst "Kotrljanje Bertolta Brechta" kroz razgovore protagonista preispituje odnos umjetnika i umjetnosti, umjetnika i okoline te umjetnosti i okoline ukazujući pritom na probleme sa kojima se umjetničko stvaralaštvo suočava, od predrasuda preko cenzure do sukoba taština.

Dijalogom protagonista razvija se kognitivna mapa u kojoj se povezuju razni umjetnici i njihova djela koja u stvarnosti nisu ni u kakvom odnosu, čime se gradi iznimno osobna slika svijeta.

Koncept i režiju potpisuje Zoran Ilić, dramaturgiju Natko Jurdana u produkciji Subscene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u
partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika.

Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.

Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.