Rasprodana europska turneja 2CELLOS-a stiže u Hrvatsku

Svjetski poznati violončelistički dvojac – 2CELLOS u sklopu svoje svjetske turneje “Score” planiraju održati dva koncerta u Hrvatskoj sljedeće godine i to – 16. ožujka u splitskoj Spaladium Areni te 23. ožujka 2018. u zagrebačkoj Areni.

 Na turneji promoviraju novi album “Score“, objavljen u ožujku ove godine koji je u potpunosti posvećen filmskoj glazbi. Singl i spot, kojim je najavljen istoimeni album, tema je iz filma "Igre prijestolja", snimljen u Dubrovniku. Na albumu se nalaze još skladbe poput "May It Be" iz "Gospodara prstenova", "My Heart Will Go On" iz filma "Titanic , "Now We Are Free" iz "Gladijatora", "For the Love of a Princess" iz filma "Hrabro srce" i "Moon River" iz "Doručka kod Tiffanyja."Od srpnja ove godine su Hauser i Šulić na svjetskoj turneji – rasprodanom europskom dijelu turneje, po Japanu, a od siječnja 2018. nastavljaju svirati po SAD-u. Publika u Hrvatskoj će sljedeće godine uživati u izvedbama s ovog albuma na velikim koncertima u Splitu i Zagrebu.

Dečki iz 2CELLOS godinama pune svjetske koncertne dvorane i surađivali su s najvećim facama iz glazbene industrije od gitarista Steva Vaia, Eltona Johna, Zucchera, Red Hot Chili Peppers, poznatog pijanista Lang Langa. Tako su nedavno u Rimu bili gosti na "Celebrity Fight Night", gala koncertu u rimskom amfiteatru. Pred slavnim gostima odsvirali su "Game of Thrones", s Bocellijem "Funiculi Funicula", a sa Stevenom Tylerom iz Aerosmitha odsvirali su pjesme: "Dream On" i "Walk This Way".

Svoj posljednji nastup u Zagrebu održali su prošle godine na Tomislavcu, gdje se okupilo više od 50 tisuća ljudi, a u Splitu su nastupili 2012. godine na rivi. Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i uživajte u ovoj glazbenoj poslastici.