Vinorel - nova strast pjevačice Marine Tomašević

Mogu li se spojiti vino i gitare? Zadarska pjevačica Marina Tomašević pokazala je da mogu. Počela je slikati vinom, odnosno već prilično zaboravljenom tehnikom vinorela.

Umjetnicima je njegov miris i okus oduvijek nadahnuće. Opijeni vinom, ispisali su more stihova i nota. Sve vinske boje Marina Tomašević otkrila je kada je vinom počela slikati.

Radim s crnim sortama, kažu znalci da se može i s bijelima, ali ja s bijelima još nisam radila. To kad krenem s portreta na prirodu vjerojatno ću se okušati sa bijelim vinima. A crne sorte vina za sada to su Shirah i Merlot, objasnila je Tomašević.

Pjevačici je nova strast oživila staru ljubav prema slikarstvu. Marininim su talentom oduševljeni prijatelji i kolege jer o svojim radovima nije mnogo govorila.

Kap po kap i u dvije su se godine u njezinoj likovnoj mapi našle brojne poznate osobe i kolege.

Vidili su sve preko mobitela. Bralić je odmah izrazio želju kupiti sliku. Tonči Huljić je napisao poruku - "uzalud nisi potrošila vino" - to smatram kao komplimentom. Pejaković naravno oduševljen je, kaže svestrana umjetnica.

Oliveru će portret osobno odnijeti u Split, a onaj Vinka Coce odlazi na humanitarnu dražbu u Osijek. Želja joj je, kaže, većinu radova darovati u dobrotvorne svrhe.