Vježbe medicinske gimnastike

Šibenik je, za mene, jedan od najljepših Hrvatskih gradova. Vezujem ga uz kulturu i umjetnost jer se tamo održava dječji ljetni festival koji ima dugu tradiciju, a odnedavno i festival suvremenoga plesa. Volim ga i zbog rive, katedrale, ulica i dragih ljudi s kojima sam surađivala.Vježbe medicinske gimnastike koje vode Željka Gverić i Doris Baltić  bile su sjajna prilika da još jednom posjetimo Šibenik.

Boljka današnjice, predugo i krivo sjedenje, ovdje se ublažava, liječi ali i sprečava. Fizička bol donosi i psihičku nestabilnost. Za one koji su operirali kralježnicu ili koji imaju neku deformaciju, ovaj način vježbanja je siguran put ka ozdravljenju. U maloj ali vedroj dvorani u centru Šibenika vježbaju svi naraštaji. Oni koji su ozlijeđeni, ali i zdravi kojima ovaj način vježbanja odgovara.

Osmišljene su i vježbe za žene operirane od raka dojke. Vježbe se po potrebi prilagođavaju pa svatko ima svoj trening. I još nešto, Željka je medicinska sestra i fizioterapeutkinja, aktivna članica HGSS-a, a Doris viša fizioterapeutkinja. To znači da ste u pravim rukama.