Luka Balvan, kantautor duhovnih pjesama

U nizu istaknutih hrvatskih glazbenika duhovnog usmjerenja mlađe generacije ime kantautora dr. sc. Luke Balvana je zacijelo jedno od najpoznatijih i najomiljenijih.

Luka je završio dvije godine filozofije na Filozofsko-teološkom fakultetu u Sarajevu, gdje je stekao temeljna znanja iz filozofskih disciplina i osnovnih religijskih fenomena u povijesti i društvu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na studiju novinarstva s temom iz područja odnosi s javnošću i stekao akademski naziv magistar novinarstva. Završio je Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu na kojoj se usavršavao na području diplomacije i diplomatskih vještina. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja društvenih znanosti i polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s temom vezanom za medije i medijski prostor.Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.  Radio je više godina  na Hrvatskom katoličkom radiju kao spiker i voditelj programa. Organizirao je tri velika Band aid-a povodom dolaska pape Ivana Pavla II. , pape Benedikta XVI. i pape Franje u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u kojima su nastupili najpoznatiji pjevači s duhovne i estradne scene, a Luka se pojavljuje kao autor i izvođač pjesama. Godinama je glazbeno animirao katoličke seminare za duhovnu obnovu i evangelizaciju koje vode prof. dr. Tomislav Ivančić i fra Zvjezdan Linić.

Snimio je 25 nosača zvuka s pjesmama, meditacijama i motivacijama. Otac je dvoje djece. Većina njegovih skladbi prožeta je evanđeoskom porukom ljubavi, praštanja, mira, dobra i nade. Svojim karakterističnim melodijama i glasom on svoju vjeru i ljubav prema Kristu nenametljivo, ali javno ispovijeda.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izveo je i skladbu 'Gospodine, ti si pastir moj':