Dustin Hoffman odgovorio na optužbe za seksualno uznemiravanje

Poznati američki glumac i dobitnik dva Oscara Dustin Hoffman odgovorio je na optužbe za seksualno uznemiravanje maloljetne pripravnice na filmskom setu prije više od trideset godina, kazavši da to 'ne odražava kakav je on kao osoba'.

Anna Graham Hunter
, koja je 1985. godine kao 17-godišnja pomoćnica radila na setu filma Smrt trgovačkog putnika, u ulomcima iz svog dnevnika i bilješkama koje je slala sestri navela je da je Hoffman upućivao vulgarne primjedbe i šale na njen račun. Otvoreno je flertao, hvatao me za stražnjicu te preda mnom govorio o seksu, između ostalog je napisala.

Hoffman (80), zvijezda filmova poput Kramer protiv Kramera, Diplomac i Kišni čovjek, kazao je da njegovo ponašanje koje je Graham Hunter opisala u dnevniku i objavila u časopisu The Hollywood Reporter 'ne odražava kakav je on kao osoba'. Imam najveće poštovanje prema ženama i osjećam se užasno ako je išta što sam možda učinio nju dovelo u neugodnu situaciju. Žao mi je, kazao je Hoffman.

Los Angeles Times objavio je jučer da je šest ženskih osoba za seksualno uzemiravanje optužilo filmskog redatelja Bretta Ratnera.

U posljednjih nekoliko mjeseci porastao je broj optužbi za seksualno uznemiravanje i napade protiv poznatih osoba iz Hollywooda, uključujući producenta Harveya Weinsteina i glumca Kevina Spaceya.