Nose li se mladi sve teže s emocijama?

Potaknuti činjenicom da se mladi sve teže nose s emocijama i problemima suvremenog svijeta, udruga Pragma i ove je godine napravila školski kalendar pod nazivom 'Nastavi dobru priču!'.

Pragmin školski kalendar već pet godina služi kao priručnik za nastavnike i stručne službe u osnovnim i srednjim školama. Kalendar je napravljen tako da se za svaki mjesec u školskoj godini predlažu teme i vježbe koje su jednostavne, ali nove i zanimljive, koje jačaju emocionalne vještine učenika. Tako se kroz kalendar, između ostalog, potiče i medijska pismenost, poduzetničko razmišljanje, zdrav način života, demokracija i tolerancija. Često su te teme izostavljene ili nedovoljno dobro uklopljene u nastavni plan pa su ovakve publikacije uvijek dobrodošle kao dodatak nastavi.

Uz kalendar 'Nastavi dobru priču!' napravljen je i plakat koji je predviđen za zid učionice, na koji učenici svaki mjesec mogu stavljati svoje uratke te tako dodatno utvrditi usvojeno gradivo. Kalendar, kao i plakat, udruga Pragma je već poslala svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.

Više o kalendaru i udruzi za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Katarina Jelić, mag. psihologije, Jelena Adamlje, mag. soc. pedagogije i Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik: