Znate li gdje se nalazi najmanje kazalište na svijetu?

Brseč srednjovjekovni gradić, zadivljujuće kamene ljepote, na litici obale visokoj 157 metara. Stotinjak stanovnika Brseča čuva uspomenu na bogatu povijest i tradiciju. Tu je i rodna kuća Eugena Kumičića koji je pod pseudonimom Jenio Sisolski ostavio iza sebe nenadmašne opise burnog mora. Nitko ga poslije, svjedoči povijest, tako živo opisati neće.

Ako slijedite Ključaricu s jednog lijepog mjesta do drugog  doći ćete u središte našeg zanimanja. Najmanje kazalište na svijetu. I nas odrasle kad sjednemo na male stolce dotakne čarolija bajke. Najmanje kazalište na svijetu projekt je Teatra Oz utemeljenog još 2007., a Mihaela Sirotnjak- Železnik i Anton Železnik, glumci koji su putovali i izvodili predstave njegovi su osnivači. 'Ključarica', priča čuvarica Mihaelin je autorski je projekt. A to je tek jedna od priča koju možete otključati i postati dijete, nikada ne odrasti ili barem na 35 minuta biti ponovo dijete.

Gledajući Brseč s obližnjeg brda još jedan podatak. Ne znamo ima li to veze s ovim kazalištem, ali u ovome mjestu već više od stoljeća nema nepismenih ljudi. A to ćemo zaključati u jednu drugu priču.